Securitas vann en upphandling med Brightecs alkoskåp

Securitas Sverige är en riktig tungviktare inom säkerhetstjänster med fler än 100 000 kunder. På kontoret i Sundsvall finns numera ett nyckelskåp med alkolås från Brightec Security som inger en trygghet för både arbetsledning och personalen som utför bevakningsuppdrag.

Dialogen med Brightec Security startade i början av 2021, berättar biträdande driftchef Kenneth Hjerpe. Då hade Securitas i Sundsvall uppmärksammat ett krav i en upphandling, där kunden ville att alla fordon som användes under bevakningsuppdrag var utrustade med alkomätare. På Securitas började man diskutera om det inte fanns en smartare lösning som kunde garantera samma resultat.

– Vi började titta runt efter tänkbara lösningar och hittade den här varianten med alkolås vid ett nyckelskåp i stället för i fordonen. Kunden godkände detta, vi vann upphandlingen och påbörjade samarbetet med Brightec, säger Kenneth Hjerpe.

Nya nyckelskåpet inger trygghet

Tidigare förvarade Securitas i Sundsvall sina bilnycklar i elektroniska skåp som registrerade vilka nycklar som plockades ut.

– Det fungerade bra, men vi hade inte den här säkerheten med alkolåset. Det är den främsta fördelen med det nya skåpet, tryggheten i att man har personal som är friska och fräscha ute i verksamheten. Vi litar såklart på vår personal, men det här innebär en trygghet även för dem. Nu vet alla att våra bilförare är nyktra, konstaterar Kenneth Hjerpe.

”Bara positiva kommentarer från personalen”

Alkoskåpet på kontoret har plats för de 40 nycklar som går till bilarna som används under bevakningsuppdrag. I början var det lite krångligt för vissa medarbetare som aldrig tidigare hade blåst i en alkomätare att få in den rätta tekniken, men nu rullar det på utan problem berättar Kenneth Hjerpe.

– Vi har bara fått positiva kommentarer från personalen. Ingen har protesterat mot att blåsa. Det här sättet att göra alkomätningar innan ett uppdrag pekar inte ut någon, utan det är lika för alla. Det har slagit väl ut, säger han.

Välfungerande samarbete

Kenneth Hjerpe tycker att samarbetet med Brightec Security och processen från första kontakt fram tills nu har fungerat väl. Securitas förhandlingar med fackförbundet Transport kring riktlinjer för vad som gäller om en medarbetare blåser positivt drog ut på tiden, men när dessa var klara kunde installationen förberedas.

– När materialet hade levererats och teknikerna var på plats gick installationen av skåpet snabbt. Bytet av alkomätare som vi gjorde för ett tag sedan var också smidig, då den nya skickades hit kalibrerad. Och supporten är snabb på att svara om vi har frågor och funderingar, säger Kenneth Hjerpe och fortsätter:

– Jag känner att Brightec uppfyller våra krav och önskemål, och kan rekommendera andra Securitaskontor att också satsa på den här lösningen.

Om Securitas Sverige

Securitas Sverige AB är branschledande inom säkerhetslösningar. Företaget är en del av Securitaskoncernen som verkar i 47 länder och sysselsätter cirka 355 000 medarbetare.

 

Låt oss berätta mer

Fyll i namn och telefonnummer eller e-postadress så hör vi av oss!

Supportavtal: 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året

Intresserad av våra produkter?

Fyll i namn och telefonnummer eller e-postadress så hör vi av oss!