Riksbyggen

I mer än 75 år har Riksbyggen utvecklat och förvaltat fastigheter. Idag finns företaget på 25 olika marknadsområden och inom förvaltningsområdet såg Riksbyggen ett ökat behov av en strukturerad och säker nyckelhantering.

Utmaning
En god nyckelhantering handlar om struktur, men det är minst lika viktigt med hög flexibilitet och säkerhet. Med den stora mängd nycklar Riksbyggen hanterar ville man ha ett systemstöd och arbetssätt för samtliga kontor vilket skapar bättre säkerhet och en bättre överblick över nycklarna.

Lösning
Brightec Security installerade ett webbaserat elektroniskt nyckelsystem på samtliga kontor. Personalen kan kvittera ut nycklarna genom att scanna nyckelns streckkod och lånarens körkort eller ID06-kort. I systemet tidsbestäms utlåningstillfället och när det är dags att återlämna nyckeln meddelas personen via e-post eller sms.

Eftersom det är ett webbaserat system kommer alla inom Riksbyggen åt det och kan enkelt ta del av utbildningen som visar hur systemet fungerar. Det skapar stor flexibilitet och gör att systemet blir användarvänligt.

Så här säger Göran Danling, processansvarig för teknisk förvaltning/energi på Riksbyggen, om vårt initierade samarbete och system ”Många fastighetsskötare, administratörer och tekniska förvaltare har kommit igång och börjat jobba med systemet. Det är enkelt att använda och fungerar bra. En stor eloge till Brightec Security för deras hjälp med implementeringen och support i samband med driftsättningen.”

Supportavtal: 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året

Intresserad av våra produkter?

Fyll i namn och telefonnummer eller e-postadress så hör vi av oss!